Doa perlindungan untuk anak gadis & wanita


Assalamualaikum & hello blog :)

         Tadi check email (hotmail) jap and buang sume all rubbish emails yang menyemak jek kat inbox & junk. Yang paling irritating is that, post-mailure delivery yang kata those email sent by me failed. Masalah paling besar is that, I've never send those emails! WHAT THE HECK LA KANNNN!! wondering, camane perkara ni boleh berlaku? are those virus? saket hati btol!

          Hmm..xlame lepas tu klik kat folder 'Mommy'.. wondering kenapa la ada folder ni in bold xmacam few other folders.. rupe-rupenye there are few forwarded messages yang belum dibaca T_T   salah 1 nya adalah ini..

Buat renungan  dan pedoman anak ku tersayang..   
Mak sangat berharap Liana dapat menghafal dan mengamalkannya..
Menjauhi dari perkara -perkara yang mungkar..  
Manusia sekarang ramai yg bertopengkan syaitan... 
tidak lagi boleh dipercayai walaupun keluarga sendiri..... 
apalagi orang yg tidak mempunyai hubungan ape-ape dgn kita..
Berhati-hati my dear ... always becareful ......
Insyaallah dilindungi oleh Allah Subhanahuwataala.
your loving mum

         Astaghfirullahalazim! Rupe2nye ni email date back on  Tuesday, 25 Sep, 2007 1: 00 PM ! OMG!!! WHAT A SHAME!!!! i was still in alpha, 2nd sem & sekarang delta 1st sem! 1 jangka masa yang terlalu lama! kebetulan, memang xdinafikan time tu mmg banyak giler email yg mak forward smpai ada yang terbaca..termasuklah yang sepenting ni hmmm..teruknya :(

        Walau bagaimanapun, alhamdulillah I'm still listening to your advices even though not all :) Dan juga, aku bersyukur kerana Allah SWT masih melindungi aku dari segala petaka dan merahmati aku.. Aku bersyukur padaMu ya Allah, dan semoga ianya berkekalan hingga ke Padang Masyar.. And today, I listened to you again Bonda for not going Cyber for Intercampus, if not, I wouldnt be able to complete my land law assignment :) There are things to be sacrifice, isnt it? :)

       Jadi untuk rakan-rakan segender, sama ada kakak, adik perempuan, rakan2, teman2, ibu2, makcik2, nenek2 semua..jika kalian membaca entri ini, ambillah peluang menghafal doa ini untuk kesejahteraan dan keselamatan ahli keluarga kita..dah mungkin juga abang2, adik2 lelaki, ayah2, pakcik2, atok2 semua may pass this to their female members for their own benefit :) it would worth till the end of the day, insyaAllah :)

       Doa ini boleh di copy&paste, print, faks, text @ email kepada yang laen2.. :) Sharing is caring :)   Tambahan Doa tersebut dibaca oleh Siti Sarah semasa zaman Nabi Ibrahim. Siti Sarah membaca doa tersebut ketika berkali-kali cuba dirogol oleh Raja yang zalim ketika itu. Menurut Ustaz Wan Sohor Bani Leman (orang Terengganu :D ) dalam kuliyyahnya, doa tersebut boleh diamalkan untuk mendapat perlindungan dari dianiaya oleh orang kafir.

AMALKANLAH! :)
 


1. Doa Mengelakkan Diri Dari Dirogol :

Terjemahan : “Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa aku beriman denganMu dan RasulMu, dan aku memelihara kehormatanku hanya untuk suamiku, maka janganlah biarkan aku menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim”.2. Doa Mengelakkan Anak Dari Dirogol :


Terjemahan : “Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa anak perempuanku beriman denganMu dan RasulMu, dan dia memelihara kehormatannya hanya untuk suaminya, maka janganlah biarkan dia menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim”.
nota kaki:- tak rugi amalkan dalam keadaan negara yang makin tak menentu dengan manusia yang semakin berhati binatang dan bertopengkan syaitan! dan maaf juga kerana failed to upload the doa in Arabic version. some problems uploading that but I'll keep trying, insyaAllah :)
perkongsian peringatan dari
njayzack
bunga raya 


0 reviews: